Back to: 2 lemezes NAS

Synology DiskStation DS216play 2-lemezes NAS (2×1,5 GHz CPU, 1 GB RAM)

PDFNyomtatásE-mail
DiskStation DS216play
Multimédiás alkalmazásokra optimalizált kiemelkedő értékű NAS kiszolgáló, amely támogatja a 4K UHD átkódolást

A DS216play egy kétrekeszes NAS, mely 4K Ultra HD videoátkódolást és erőteljes feldolgozóképességet biztosít, és lehetővé teszi a nagy felbontású médiatartalmak megtekintését, miközben nem csökkenti a teljes értékű NAS megoldás többi funkciójának hatékonyságát.
001426
00329
00417
Leírás

4K Ultra HD videoátkódolás

A hardveres gyorsítású átkódolómotor által meghajtott DS216play lehetővé teszi a nagy felbontású digitális TV-műsorok és filmek átkódolását 1080p H.264 és 4K H.265 felbontásban, majd a kívánt formátumban folyamatosan közvetíti azokat digitális médialejátszókra, mobileszközökre és számítógépekre, szükségtelenné téve külső fejlesztésű lejátszók telepítését a videók megtekintéséhez. 

 

A lebegőpontos egységgel ellátott, kétmagos CPU felgyorsítja a médiatartalmak feldolgozását

Az 1,5 GHz-es, kétmagos CPU-val és 1 GB RAM memóriával rendelkező DS216play átlagosan 107 MB/mp olvasási és 91 MB/mp írási sebességet kínál RAID 1 konfigurációval, Windows® környezetben.1 A beépített lebegőpontos egység fokozza a fő CPU általános teljesítményét, és felgyorsítja a miniatűrök létrehozását nagy mennyiségű fénykép vagy videó feltöltésekor.

 

Az USB 3.0 felgyorsítja az átviteli sebességeket

A DS216play eszközbe szerelt USB 3.0 port lehetővé teszi a gyors és hatékony fájlátviteli sebességet biztosító külső tárolóeszközökhöz való csatlakozást, időt takarítva meg ezzel a médiatartalmaknak és személyes fájloknak a NAS eszközre való átvitelekor.

 

DLNA®-tanúsítvánnyal rendelkező médiakiszolgáló

A DS216play DLNA®-tanúsítvánnyal rendelkező DMS (Digital Media Server) kiszolgálóként használható, mely lehetővé teszi a multimédiás tartalmak, például zene, fényképek és videók folyamatos közvetítését DLNA-kompatibilis készülékekre bárhol a világon.

 

DiskStation Manager – egy díjnyertes operációs rendszer

A Synology DiskStation Manager (DSM) egy letisztult, böngészőalapú operációs rendszer, amely minden DiskStation és RackStation eszközön fut, nagyban megkönnyítve a Synology NAS kezelését. Az intuitív kezelői felületnek köszönhetően a DSM használatával intelligensebben és egyszerűbben férhet hozzá az adataihoz és oszthatja meg azokat. A Synology Csomagkezelési központjából hasznos bővítőcsomagokat tölthet le és telepíthet, amelyeket kifejezetten az Ön egyéni és üzleti igényeire terveztek, hogy jobban kiélvezhesse a szórakozással töltött időt, és hatékonyabban végezhesse munkáját.

 

Csatlakoztassa adatait gyorsan és könnyen

A Synology célkitűzése a lehető legkényelmesebb megoldást biztosítani Önnek a DS216play eszközön elérhető szolgáltatások használatára. A Synology QuickConnect szolgáltatással nincs szükség nehézkes DDNS beállítások megadására. A QuickConnect megszabadítja Önt a bonyolult routerbeállításoktól és porttovábbításoktól, lehetővé téve a szórakozással és munkával kapcsolatos fájlok azonnali és költségmentes megnyitását bármely számítógépen, laptopon és mobileszközön.

 

Csúcskategóriás fájlközpont

A File Station gyors és biztonságos megoldást kínál a DS216play eszközön tárolt fájlok megosztásához és kezeléséhez. Mac vagy PC számítógépéről egyszerű húzással és elengedéssel töltse fel adatait. A továbbfejlesztett szűrőkkel könnyen megtalálhat bármely dokumentumot, fotót és videót. A beépített FTP és e-mail kliensek révén a DS216play eszközön tárolt fájlokat fejlett webes alkalmazásban rendszerezheti vagy oszthatja meg. A fájlokat vagy mappákat akár egyetlen hivatkozás küldésével is megoszthatja másokkal. Mobilkészülékekről a fájlokat a mobileszközökre kifejlesztett DS file társalkalmazás révén érheti el. A HTTPS és SSL/TLS titkosítás, valamint a hivatkozás-lejárati dátumok tovább növelik a fájlok internetes megosztásának biztonságát. ű

 

Hatékony biztonsági mentési megoldás

A Synology DS216play centralizált biztonsági mentési célhelyként is használható. Akár Windows, akár Mac rendszert használ, a Cloud Station segítségével számítógépéről mindenről biztonsági másolatot készíthet közvetlenül a Synology NAS szerverre. A fájlok minden egyes felhasználói módosításakor a rendszer automatikusan menti azokat a DS216play eszközre. A Mac felhasználókat továbbá natív Apple® Time Machine támogatás is segíti. A DS216play eszközön tárolt adatairól biztonsági mentést készíthet egy másik DiskStation eszközre, rsync kiszolgálókra, külső meghajtóra vagy akár az Amazon® S3, a Glacier felhőszolgáltatásra vagy a Microsoft Azure, az SFR és a hicloud szolgáltatásokra. A Biztonsági mentés és replikáció szolgáltatással bármely korábbi időpontra visszaállíthatja a kiszolgálót, és ütemezheti a biztonsági mentéseket, miközben minimalizálja a tárhelyhasználatot és a feldolgozási időt azáltal, hogy kizárólag a verziók között módosított adattömböket menti.

 

Vigye magával mindenhova a fájljait a felhőszolgáltatással

A DS216play átfogó felhőszolgáltatást biztosít. A Cloud Station lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását a DiskStation-ök és különböző eszközök között, beleértve a Windows PC, Mac, Linux, iOS és Android rendszerű, illetve Windows mobileszközöket, míg a kétutas szinkronizáció lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását különböző DiskStation-ök között. A DiskStation készülékét a Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box, hubiC és Baidu Cloud felhőszolgáltatásokkal is szinkronizálhatja, így kialakíthatja a nagyobb tárolási rugalmasságot és biztosabban megelőzött adatvesztést kínáló hibrid felhőszolgáltatást.

 

A legtöbb platformmal kompatibilis megosztás

Élvezze a zökkenőmentes fájlmegosztás előnyeit Windows®, Mac® és Linux® platformokon keresztül a DS216play átfogó hálózatiprotokoll-támogatásával, beleértve az FTP, SMB2, AFP, NFS és WebDAV támogatását. A Windows AD és LDAP integrációval a DS216play könnyűszerrel beilleszkedik bármilyen meglévő hálózati környezetbe, anélkül, hogy a rendszergazdák külön belépési adatokat kellene tároljanak. Az AFP, CIFS, File Station és WebDAV kliensen támogatott szemétkosár szolgáltatás segítségével a hiányzó fájlok problémája is megoldódik. A megosztott mappákból törölt fájlok automatikusan átkerülnek a Lomtárba.

 

Élvezze a multimédiás könyvtár szolgáltatásait

A DS216play központi platformot biztosít a fényképek, zenék és videók rendszerezésére, biztonsági mentésére és megosztására. Az áramvonalas, letisztult interfésszel rendelkező Synology csomagok (a Photo Station, az Audio Station és a Video Station) lehetővé teszik a problémamentesen működő szórakoztató központ egyszerű kiépítését. Mivel a DS216play minden adatot ment, gond nélkül élvezheti a testre szabható tartalomelrendezések nyújtotta előnyöket anélkül, hogy külön havidíjat kellene fizetnie a tárhelyért. Mi több, digitális gyűjteményeinek megosztásához elég egy egyszerű hivatkozás.

 

 

Tartalom folyamatos közvetítése TV-re

A DS216play kiemelkedően kompatibilis más eszközökkel, lehetővé téve a digitális tartalmak kezelését és használatát a már meglévő eszközökkel, például számítógépekkel, televíziókkal, DLNA-eszközökkel és magnókkal. A Synology naprakész támogatást kínál a televíziós folyamatos közvetítéshez, beleértve a Samsung TV-t, a Roku lejátszókat, az Apple TV-t és a Google Chromecastot, lehetővé téve a DS216play eszközön tárolt digitális tartalmak folyamatos és problémamentes közvetítését a széles képernyőjű televízióra.

 

 

Maradjon mobilis az alkalmazásaink használatával

A Synology által kifejlesztett sokoldalú mobilalkalmazások (DS note, DS audio, DS video, DS photo+, DS cloud, DS file, DS download és DS cam) lehetővé teszik, hogy okostelefonokon és tableteken kezelje a DS216play eszközön tárolt tartalmakat. A QuickConnect használatával tovább egyszerűsítheti a hálózatkezelési folyamatot, mivel nincs szükség bonyolult routerbeállítások megadására vagy porttovábbításra. A Synology mobilalkalmazásaival bárhová magával viheti a multimédiás gyűjteményét és a munkájához tartozó fájlokat.

 

 

Környezetbarát NAS kiszolgáló

Minden Synology NAS az energiahatékonyságot szem előtt tartva lett megtervezve. A DS216play fogyasztása mindössze 6.83W HDD-hibernálás alatt és 15.08W hozzáférési üzemmódban*. A különlegesen tervezett ventilátor szüntelenül, intelligens levegőkeringetéssel hűti a rendszert, a zajcsillapító kialakítás pedig az asztali számítógépekénél csendesebb működést biztosít. A Synology elismeri globális felelősségét, így minden terméke RoHS-szabványnak megfelelő alkatrészekből épül, a csomagolás pedig újrahasznosítható anyagokkal történik.

* Az áramfogyasztási értékek különböző környezetekben eltérők lehetnek.

Megjegyzés:
_____

  1. A teljesítményértékek eltérő környezetekben módosulhatnak.