Get Adobe Flash player

Valós visszajelzések!

Sokat lehet tanulni tőletek, ezért is kerestem annak idején ilyen céget (nem pedig olyat, akik leteszik és aztán "a tiéd".)

Rendben és gyorsan zajlott minden! A termék maximálisan megfelel a leírásoknak. Ajánlom mindenkinek! Köszönjük!! 

Kifogástalan, tökéletes kommunikáció és kapcsolattartás, maximális alkalmazkodóképesség és kiszolgálja a vevőt. Azt hiszem, ilyen egy igazi kereskedő! Csak ajánlani tudom, én is visszatérek még. Köszönöm! 

Igazi profik. Remek a kommunikáció és minden fontos adatot azonnal közölnek, esélyt sem adva a hibának. Pontosan azt kaptam amit kértem és úgy ahogyan kértem. Remélem lesz még alkalmam üzletelni velük!

Kiváló eladók, csak ajánlani tudom! Minden rendben ment! együtmükődő, gyors, pontos partner. 

Minden a legnagyobb rendben ment, köszönöm a terméket és minden hasznos dolgot és információt!! 

Minden a legnagyobb rendben, a megbeszéltek szerint történt! Gyors, segítőkész, korrekt partner.

DSM Live Demo

 

 

dsm5 2

A NAS operációs rendszer egyszerre rendkívül intuitív és erős 

 Próbálja ki INGYEN!

 

A NAS operációs rendszer egyszerre rendkívül intuitív és erős

NIH logo 

seagatepartner

 

wdpartner

 

nasware A Western Digital 1–3 TB-os kapacitású modellekkel új WD Red névre keresztelt merevlemez-család megjelenését jelentett be. Az új család tagjait kifejezetten NAS szerverkeben történő üzemelésre fejlesztették ki. A NASware™ technológia nagyobb megbízhatóságot, a jobb teljesítményt és a szélesebb kompatibilitást biztosít, mint a hagyományos modellek. 

 

Miért is nem mindegy, hogy milyen merevlemez kerül bele egy NAS-ba? 

 

A WD szerint az asztali számítógépekbe tervezett merevlemezek esetében, ha azok egy éjjel-nappal működő RAID-es NAS-szerverbe kerülnek, az alábbi gondok merülhetnek fel:

 

  • Kompatibilitási probléma: ugyanis az asztali lemezeket nem mindig tesztelik NAS-ban.
  • Megbízhatóság: mivel a legtöbb asztali lemez nincs felkészítve átlagon felüli üzemi hőmérsékletre, vagy éppen folyamatos non-stop működésre, így működésük kevésbé megbízható egy NAS-ban.
  • Hibafelismerési funció: az asztali lemezek nem kifejezetten RAID-es környezetben történő felhasználásra készültek, és hibajelző elektronikájuk nem teszi lehetővé, hogy a RAID-vezérlők megfelelőn kezeljék az előforduló hibákat, így előfordulhat, hogy egy bizonyos idő után a lemez kiesik a RAID-tömbből, miközben a hiba valódi oka ezt nem indokolná. A RAID-tömb újraépítése viszont hosszú órákat is igénybe vehet, amely igen csak negatívan befolyásolja a rendszer használhatóságát.
  • Zaj és vibráció: mivel alapvetően egylemezes környezetbe szánják a gyártók asztali gépekhez készült winchestereiket, így egy átlagos ilyen lemez nincs optimalizálva a többlemezes működéshez, ahol nagyobb a zaj- és a vibrációs szint is. Ha ilyen diszket telepítünk többlemezes NAS-ba, a nagyobb vibráció csökkentheti a lemeze megbízhatóságát és az élettartamát.

 

NASware: nyissunk a fejletteb technológia felé

 

A WD Red lemezek a gyártó egyedi NASware technológiájára épülnek, mely megfelel azokra a kihívásokra, melyekkel szembe kell néznie egy winchesternek, ha NAS-ban használják – állítja a Western Digital. A WD számos NAS-gyártóval – pl. Synology – működik együtt, hogy olyan termékeket készítsen, melyek garantáltan kompatibilisek ezen gyártók hálózati háttértáraival. Ennek megfelelően speciális firmware-rel (belső szoftverrel) rendelkeznek a WD Red lemezek, amely a diszkek működését hozzáigazítja a NAS-ok működéséhez. A NASware különleges algoritmusa optimalizálja a fogyasztást és a teljesítményt anélkül, hogy a NAS-t üzemeltetők számára fontos egyéb paraméterekben kompromisszumot kellene kötni. wdfNas35 Red

 

A NASware-nek köszönhetően optimalizált áramfelvételnek köszönhetően jelentősen csökken az áramfogyasztás, és alacsonyabb lesz a lemezek hőmérséklete működés közben. Ezáltal az átlagos megbízhatóság és teljesítmény javul, miközben olcsóbbá válik a NAS hosszú távú üzemeltetése. A fogyasztási adat valóban impresszív, a 3 TB-os Red lemeznél is max. 4,4 wattot mond a gyártó, miközben a jelenlegi 3 TB-os Green lemez 6 wattot igényelt!

 

A RAID-tömbökhöz igazított hibakezelési mechanizmus megakadályozza, hogy a lemez indokolatlanul legyen kidobva a RAID-ből. A megbízhatóság további növelése érdekében a NASware minimálisra csökkenti az adatok hibás továbbítását, vagy elvesztését hirtelen áramkimaradás esetén azáltal, hogy az aktuális parancs a folyamaton belül mindenképpen befejeződik, mielőtt leállna az elektronika.

 

Közel 35%-kal magasab az MTBF érték is az asztali gépekhez készült lemezekhez képest. Ez a szám mutatja, hogy átlagosan hány óra üzemidőnek kell eltelnie, mire az első lemezhiba jelentkezik. A Red sorozatnál a WD 1 millió órás értéket garantál, ha egy átlagos NAS-ban átlagos igénybevétel mellett használjuk a winchestert.

Rendszerintegrátorok számára fontos képességek

 

A WD Red lemezek a NAS-os környezethez igazított paramétereken túl olyan tulajdonságokkal is bírnak, melyek a rendszerintegrátorok számára nélkülözhetetlenek:

 

 

  • Streaming támogatás – a NASware beépített kompatibilitást nyújt az ATA Streaming Feature Set-tel, mely igen fontos a tárhelyet intenzíven használó audió/videó alkalmazások számára, mint pl. a Windows Media Center.
  • SMART Command Transport (SCT) támogatása – a NASware lehetővé teszi a lemez működésének monitorozását és paramétereinek, statisztikáinak kiolvasását a SMART parancskészleten keresztül.
  • Tápellátás-menedzsment – Biztosítja az optimális áramfelhasználást NAS-rendszerekben történő üzemelés közben.
  • BIC teljesítmény – optimalizált fejpozícionálással a BIC teljesítmény érdekében, miközben csökken a fogyasztás és a zajszint.

 

Jelenleg a WD10EFRX, WD20EFRX és a WD30EFRX 1, 2 és 3 TB-os 3,5"-es modellek alkotják a WD Red családot. Valamennyi 64 MB cache-t tartalmaz, SATA-III-as, és 3 év garanciával kerül a boltokba. Kíváncsian várjuk őket, bár a jelenleg kapható asztali lemezekkel sincsenek különösebb problémáink a Synology NAS-okban. De ha más miatt nem is, a kb. 30%-kal alacsonyabb fogyasztás, a hosszabb élettartam és az 1 évvel több garancia miatt érdekesek lesznek.

 

Forrás: Lejatszo.hu